dimarts, 25 d’octubre del 2016

EL RATOLI

El ratolí és un perifèric d'ordinador, generalment fabricat en material plàstic, que podem considerar, al mateix temps, com a un dispositiu d'entrada de dades i de control, depenent del programari que maneja en cada moment.

És la part de l'ordinador què pot anar amb un cable engegat a la unitat central o també pot anar sense cables i es fa conectant Pen Drive especial al mateix lloc.

Resultat d'imatges de ratoli

dimarts, 18 d’octubre del 2016

LA HISTÒRIA DELS ORDINADORS

Durant el segle XIX el matemàtic i inventor britànic Charles Babbage va elaborar els principis de l'ordinador digital modern. Va inventar un seguit de màquines que tenien la capacitat de solucionar complicats problemes matemàtics.
L'any 1941 es va denvolupar el Z3, creat per Konrad Zuse i va ser considerat el primer ordinador, ja que era el primer sistema totalment programable.
Durant la II Guerra Mundial (1939-1945), un equip de científics i matemàtics van crear, al nord de Londres, el que és considerat el primer ordinador digital totalment electrònic "el Colossus", el qual incorporava 1500 vàlvules. L'any 1943 ja era operatiu.
Resultat d'imatges de primer ordinador

LA PLACA BASE

La placa base és la targeta de circuits impresos central a l'ordinador que conté: el microprocessador, la mèmoria RAM del sistema, etc., que permeten la conexió de targetes adaptadores adiccionals.

Resultat d'imatges de placa base pc

dimarts, 11 d’octubre del 2016

ELS ORDINADORS

Un ordinador és un maquina electrònica que rep  i processa dades per a convertir-les en informació útil.
Hi han dos tipus d'ordinadors:

L'ordinador amb torre.Que té una torre per engegar l'ordinador,
ficar CD's, cables USB, etc.

L'ordinador portàtil. No necessita cap torre. ho pots portar a un altre lloc, Els ordinadors portàtils són capaços de desenvolupar les mateixes tasques que un ordinador amb torre.

Ordinador amb torre                                      Ordinador portàtil   
Resultat d'imatges de ordinador portatilResultat d'imatges de ordinador